JOUSIAMMUNTASEURA JOUTSI

AJANKOHTAISTA

OPASTUKSET

HARRASTAJALLE

YHTEYSTIEDOT

Harrastuksen aloittaminen

Lajista

Jousiammunnan historia ulottuu aina tuhansia ja tuhansia vuosia taaksepäin. Nykyään jousiammunta on moderni harrastus, joka tarjoaa vastapainoa nykypäivän kiireiselle elämänrytmille. Lajissa selän ja käsien lihakset joutuvat koetukselle. Jousiammunta ei kuitenkaan ole puhdas voimalaji, vaan enemmänkin keskittymiskykyä vaativa tekniikka- ja tarkkuuslaji.

Ammunnan voi yleensä aloittaa 10–12-vuotiaana. Tällöin on jo kehittynyt tarpeeksi voimaa seuran jousien jännittämiseen sekä pystytään keskittymään pitkäjänteisyyttä vaativaan lajiin. Yläikärajaa puolestaan ei ole, lajin voi yhtä hyvin aloittaa koululaisena kuin eläkeläisenäkin.

Joutsissa suurin osa harrastajista on aikuisia, eikä seurassa ole toistaiseksi erillistä junioritoimintaa. Nuorimpien harrastajien olisikin parasta aloittaa lajin harrastaminen esimerkiksi yhdessä vanhemman kanssa.

Erilaisia jousityyppejä, kilpailumuotoja ja ikäsarjoja on lukuisia. Ampua voi niin yksinkertaisella puujousella perinteitä kunnioittaen tai huippumoderneilla ja teknisillä kisajousilla. Jousella voi harrastaa mm. tauluammuntaa, metsästystä, ratsastusjousiammuntaa, kalastusta ja maastoammuntaa. Jousiammunta on myös kilpalaji paikallisesti, maanlaajuisesti tai jopa kansainvälisestikin aina olympialaisiin asti.


Tutustumiset

Ensimmäisenä kannattaa tutustua lajiin, joko seurassa tai lajia harrastavan tutun luona tai osallistua kursseille. Joutsilla on useita erilaisia oikea- ja vasenkätisten jousia, joita tutustujat ja uudet harrastajat voivat käyttää niin pitkään kuin on tarvetta.

Tutustumisia järjestetään vain ennalta ilmoitetuilla vuoroilla ja ohjattu tutustumisvuoro maksaa 5€/kokeilija. Maksu hyvitetään ampujalle takaisin, mikäli hän jatkaa lajin harrastamista Joutsissa (jäsen-, kuukausi- tai kurssimaksusta).

Tutustumiskertojen tarkat päivät ja kellonajat näkyvät ilmoitustaululta.

Jousiammuntaseura Joutsi © 2024